Момчилград предава опит на Ардино в тениса на маса

Заслужилият майстор на спорта и почетен председател на СКТМ „Родопи” в Момчилград Хасан Ходжаоглу гостува на клуба на СКТМ „Юнак 2005” в Ардино. Той бе посрещнат от треньорите Бахри Юмер и м.с. Йорданка Колева, които го запознаха с работата на клуба. По –късно известният в близкото минало момчилградски тенисист с интерес проследи тренировките на местните състезателки и състезатели.

„Винаги между двата клуба е имало тясна приятелска дружба, която продължава и до ден днешен. Поздравявам спортния клуб по тенис на маса „Юнак 2005” за успешното представяне на изминалото Републиканско отборно и индивидуално първенство за момичета и момчета до 12 години в Горна Оряховица. Имах възможността лично три дни да наблюдавам прекрасната игра на малките тенисисти и тенисистки. За пореден път ардинската школа по пинг-понг показа, че традицията продължава и там където е тегнало, пак ще тече”, заяви з.м.с. Хасан Ходжаоглу. Той поздрави и двамата наставници на „Юнак 2005” м.с. Йорданка Колева и Бахри Юмер за постигнатите успехи.

„Йорданка Колева е моя възпитаничка. Тя беше една от най-добрите тенисисти у нас. Заедно с Даниела Гергелчева, постигнаха невидими успехи и прославиха страната ни в различни международни турнири. Пожелавам й още по-големи успехи в благородната и работа”, заяви Хасан Ходжаоглу. Той е роден през 1941 година в Момчилград. Създал е плеяда от състезатели със световна слава като: Даниела Гергелчева, европейска шампионка, Таня Бонева, шампион за жени в България и спечелил трето място в Европейския шампионат за жени през 1979 г.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини