Цацаров посочи къде е най-голямата корупция в съдебната система

Къде в съдебната система има най-много корупция - най-вече в търговското право и търговското правосъдие. Това беше оценката, която даде главният прокурор Сотир Цацаров по време на конференцията на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), която раздаде годишните си награди "Икономика на светло".

Според Цацаров при наказателното право корупцията далеч не е толкова, но общественото мнение е съсредоточено точно там. Главният прокурор разкритикува работата на контролните органи, но оправда чиновниците с липсата на добри закони, пише в. "Сега".

"Понякога се чудя кой от санкциониращите органи какво точно прави. За да си отговоря, се налага да чета устройствените им правилници", каза той. "Сивият сектор съществува, защото знае, че неговото нарушение може да бъде констатирано, санкционирано, но докато дойде време да плати за това нарушение ще мине толкова време, че в крайна сметка ще обяви регистрираното с капитал 2 лева дружество в несъстоятелност или просто няма да бъде намерен на адреса, който е посочен."

Главният прокурор не пропусна да си посочи алиби за неефективността на цялата съдебна система - срещу сивия сектор първо трябвало да противодействат контролните органи, МВР и ДАНС и чак накрая прокуратурата.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини