Посланик Рубин:Отлично си сътрудничим с България в политиката за сигурност!

    САЩ и България отлично си сътрудничат в политиката на сигурността.Ние сме добри съюзници и това ще проличи след седмица на срещата на върха на НАТО във  Варшава.Това заяви по време на честването на Деня на Независимостта-националния празник на Съединените американски щати Негово превъзходителство Ерик Рубин.Дипломатът произнесе словото си на български.Той подчерта,че младите хора са тези,които проправят приятелските отношения.Досега над 100000 българи са били по различни програми на бригади в Америка.Нашата цел е да работим съвместно,да черпим от творческия потенциал на нашите нации,отбеляза посланик Рубин.Той припомни,че от 20 г. за това работи Американската търговска камара,от 25 години Американския университет,от 150 г.Американския колеж,от 40 г.Американо-английското училище.100 млн.долара през последните години е дала фондация „Америка за България” за модернизиране на учебната среда и обучението на учители в нашата страна.

       Посланик Рубин подчерта също ,че тази година отбелязваме 240 г. от обявяването на Декларацията за независимост на САЩ и 113 г. от установяване на американо-българските отношения.

    Тържеството започна с акапелно изпълнение на химните на Р България и САЩ от Марина Господинова Цветомир Цанков.Морски пехотинци извършиха церемония по представяне на американското знаме.Джаз формация се грижеше за доброто настроение на гостите.Тържеството завърши със заря.

     Поздравление към посланик Рубин от името на Кърджалийци отправи Валентина Иванова,председател на Дружество „Приятели на САЩ”.Тя го покани да посети града в удобно за него време.Сред поканените кърджалийци бяха зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева и журналиста Георги Кулов от сайта „Кърджали бг вести”.

    Кърджали бг  вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини