Златаровци ще покажат на западняците в „Албена“ своите умения в туризма

Изображение 1 от 2

    През месеците юли и август 2016 г. над 60 възпитаниците на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали, от направления: „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, „Хранителни технологии” и „Организация на туризма и свободното време”, ще проведат производствената си практика в курортния комплекс „Албена”. Практическото обучение ще се реализира в реномирани хотели и заведения за хранене и развлечения.

    Производствената практика в реална работна среда има за цел да подобри качеството на професионалното образование и обучение, чрез усъвършенстване практическо обучение на учениците в съответствие с потребностите на пазара на труда.

    В продължение на 60 часа, възпитаниците на ПГ по туризъм, ще усъвършенстват, развиват и надграждат професионалните си компетенции. Под ръководството на наставниците от партниращата организация златаровци ще придобият нови умения при работа в реална работна среда. Учениците ще трупат опит в областта на приготвянето на кулинарни, хлебни и сладкарски изделия, ще усъвършенстват компетенциите си по методите за обслужване на клиенти: ол инклузив, блок маса, пряк контакт с клиенти, работа със специализиран софтуерен туристически и ресторантски програмни продукти.

    Гимназията с традиции в обучението в реална работна среда, чрез провеждането на производствени практики, което е цел на предстоящата реформа в професионалното образование и по конкретно дуалното обучение.

    Инж. Марияна Стратиева- директора на гимназията, се обърна към всички стажанти:

    „ За вас работата в реална среда ще бъде изключително полезна, защото ще ви научи на труд, отговорност, толерантност. Ще ви помогне да развиете своята креативност, да преодолявате бариерата между вас и работодателя партньор, да подобрите комуникацията с гостите на хотела, да бъдете усмихнати и внимателни! Придобитият опит и професионални умения ще ви направят конкурентноспособни на нашия и европейския трудов пазар!”

    Това съобщиха за Кърджали бг вести от Професионалната гимназия по туризъм „Проф.Асен Златаров“.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини