Протест заради опит на МОСВ да опази екоплажа на Болата

Бунт срещу решението на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) да затвори достъпа до местността Болата, която е част от резервата „Калиакра”. Причината за решението да бъде затворен единственият път е, че става въпрос за защитена местност.

Протестиращите казват, че все още няма решение на въпроса. Според тях няма как да се стигне до плажа, освен с автомобил. Заминава по дяволите целия ни туризъм, оплака се жител на село Българево пред Нова телевизия. Сега се сетиха, че има резерват на Болата, добави друга жена, след като бяха показани снимки как на самия плаж спират колите на самия пясък. Тя природата си е опазена, добави жената, която „нямала представа къде спират автомобилите”.

Нямат друга алтернатива къде да спрат колите, добави кметът на Българево Георги Георгиев, който се притеснява, че автомобилите сега щели да спират на хълма и щяло да стане по-лошо. Той предложи да се направи паркинг така, както се правят сцени за концерт. По принцип имало заграждения и въжета, които отделяли „паркинга” от туристите – досега недоволство е нямало, никой на никого не е пречил, обясни друг мъж.

Ако затворят пътя за Болата, най-малко 200-300 рибари от Балчик и Каварна ще излязат на протест, защото нямало откъде другаде да се влезе с лодка в морето.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини