Uber стартира услуга за велосипедисти

Uber анонсира своята онлайн-услуга за поръчване на такси, предназначена за велосипедисти. Тя се нарича UberBike, засега работи само в Амстердам и дава възможност да се извика автомобил, оборудван с рампа или стойка за велосипеди. Според компанията, новата услуга може да е от полза когато велосипедистът поради някакви причини иска да се прибере по-бързо или неговият велосипед се е счупил по време на карането. Цената на UberBike е същата като на UberX, но с допълнително заплащане от 4 евро.

Според статистиките, в Амстердам има около 800 000 велосипедиста. При това 63% от населението на този град ежедневно използва велосипеди. Това е основната причина UberBike да стартира в Амстердам. Въпреки това, в началото услугата е доста ограничена и засега се използва само един специализиран автомобил с рампа за велосипеди.

UberBike е още един продукт от списъка с услуги на Uber, специално създаден за инфраструктурата и транспортния трафик на точно определен град. Така например, в началото на тази година в Банкок започна работа онлайн-услугата UberMoto: в столицата на Тайланд е най-удобно придвижването с мотоциклет, понеже автомобилите непрекъснато попадат в задръствания. Малко по-късно тази услуга бе счетена за незаконна. Сега остава да разберем, какво ще се случи с UberBike и дали тази услуга ще излезе извън рамките на Амстердам.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини