Когато сме заедно, винаги побеждаваме

Изображение 1 от 3

    150 звездни постижения бяха отличени на тържествена церемония на 2 юни – патронния празник на ГПЧЕ „Христо Ботев“

    Заключителен акорд на мероприятията на ГПЧЕ „Христо Ботев“ – град Кърджали, свързани с 2 юни – Деня на Ботев, постави тържественият коктейл за награждаване на изявените ученици от Гимназията. След  изпълнения със събития ден вечерта се превърна в празник на Знанието, на Таланта и на силата на Духа.

    Уникалната идея, която се роди преди осем години – патронният празник да е ден на почит към Ботев и загиналите за свободата на България, но и ден за равносметка, стана традиция в живота на училището.

    Официалната церемония се състоя в ресторант „Кърджали“ в изискана и тържествена обстановка, допълнена с усмивки, много цветя и вълнения.

    Начало на тържеството поставиха учениците от фанфарния оркестър под ръководството на г-жа Мария Митрева, които изпълниха Ботевия марш. С красивите си униформи и завладяващата музика те докоснаха сърцата на всички присъстващи и изправиха залата на крака.

    Пъстрата мозайка от изявени ученици през учебната 2015/2016 година, които достигнаха върхови постижения в национални олимпиади, състезания и конкурси, изпълни сърцата и на учителите, и на родителите с радост и с вяра, че расте едно умно и достойно поколение.

    С благодарствени думи към голямото и сплотено семейство на Гимназията – ученици, родители и учители, се обърна директорът на училището г-жа Йорданка Чавдарова, която винаги подкрепя и насърчава всяка добра идея и всяка изява на нашите ученици. Тя сподели гордостта си от постиженията им в различните области на знанието и на изкуствата, които са плод на общите усилия, на ползотворната връзка между училището и семейството.

    Награждаването на изявените ученици започна със Звездния венец на победителите –десетте ученици, завоювали първи места на национални олимпиади, състезания и конкурси. Гордост не само за ГПЧЕ „Христо Ботев“, а и за обществеността на град Кърджали са учениците:

    Георги Марков Базлянков – 12Н1

    Боян Дафинов Каменов – 12Н2

    Кадир-Вахид Нешев Хубенов – 12Н2

    Гергана Илкова Вакарелова – 12Н2

    Александра Викторова Иванова – 12Н3

    Моника Манолова Кривошапкова – 12Н3

    Айтач Талиб Исмаил – 11А3

    Елеонора Пламенова Кирекчиева – 10А2

    Моника Манолова Палова – 10А2

    Веселин Златков Ликов – 8А2

    Изключително разнообразни са изявите на учениците ни в различните предметни области – хуманитарна, природо-математическа, музика и изобразително изкуство, спорт, както и участието им в благотворителни концерти, тържества, театрални спектакли на български, английски, немски, френски език, с които талантливите актьори от Гимназията се представят на национални конкурси и печелят не само призови места, но и възхищението, признанието и овациите на  зрителите.

    Всички изявени ученици получиха грамота за високи постижения и издигане престижа на Гимназията и лента „Изявен ученик – 2016“, а родителите – благодарствено писмо от ръководството и учителския колектив.

    За висок професионализъм и всеотдайност в работата директорът г-жа Чавдарова връчи грамоти и на 17 учители, които с постиженията на учениците си през учебната година утвърждават за пореден път авторитета на ГПЧЕ „Христо Ботев“ не само в област Кърджали, а и на национално ниво.

    През цялата вечер залата грееше от усмивки, звучаха аплодисменти, а изпълненията на талантливите певици от Гимназията допълниха красотата на празника.

    Вечерта на Знанието,Таланта и силата на Духа за пореден път доказа, че когато в голямото семейство на ГПЧЕ „Христо Ботев“ има доверие, много обич и вяра, успехите се множат и носят на всички удовлетворение и гордост.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини