Пътеводител на галактическия стопаджия - продължение

Шестата книга от култовата поредица на Дъглас Адамс "Пътеводител на галактическия стопаджия" ще бъде написана от ирландския детски писател Йон Колфър. Според The Guardian, повестта със заглавие "And Another Thing…" ще бъде издадена от Penguin и ще излезе през октомври 2009 г.
Пътеводител на галактическия стопаджия, който тръгва като радиосериал, е трилогия в пет части, (определението е на Дъглас Адамс). В последната повест "Mostly Harmless" ("Абсолютно безобидна") главните герои - Артър Дент, Трилиан и Форд Префект – загиват заедно с планетата Земя. Адамс е планирал шеста книга. В едно свое интервю той казва: "Хората не без основание казват, че „Абсолютно безобидна" е хладна книга. Такава е. Бих искал да завърша "Пътеводителя" с по-весел тон, и пет (повести) е някак си неправилно число. Шест е по-добре". За съжаление Дъглас Адамс почина на 49 години през 2001-ва, без да започне последната книга.

Идеята да бъде написана шестата книга е на Джейн Белсън, вдовицата на писателя. Тя е насочила на Penguin към Йон Колфър, който е голям поклонник на творчеството на Дъглас Адамс. "Години измислях финал на тази потресаваща история, и сега ми се дава възможност да осъществя идеята. Това е дар от боговете. Благодаря, Тор и Один", казва Колфър и допълва, че това е голяма отговорност и ще се постарае "And Another Thing…" да бъде най-добрата му книга.

Представителите на Penguin обръщат внимание, че няма да бъде наподобяван стилът на Адамс.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини