Мобилните служители увлeчени по порното

Служителите, работещи дистанционно - от къщи, мобилно, по всяко време или с гъвкав график, посещават два и повече пъти по-често нелегални интернет страници, отколкото своите колеги, вързани в офиса.

И много повече сърфират из сайтове с незаконно съдържание. Това сочат данните от наскоро проведено изследване на компанията за мрежова сигурност ScanSafe.

Резултатите от проучването показват, че непрекъснато растящият брой на персонала, работещ отдалечено, изправя както тези служители, така и техните работодатели пред риска от поемане на юридическа отговорност. Подобни мобилни работници компрометират сигурността, като излагат корпоративната мрежа на опасност от атаки с вредоносен код.

Изследването, извлечено от анализ на 8 милиарда заявки в Мрежата, обработени от ScanSafe през март, разкрива още, че дистанционните работници са много по-склонни да посещават уеб сайтове с "екстремистко" съдържание - изображения или филми.

Мобилните служители влизат четири пъти повече в сравнение с офис-колегите си в интернет страници с категорично нелегално съдържание от рода на съвети за сътворяване на самоделна бомба.

"Не е чудно, че навиците за работа с Мрежата се променят, когато персоналът е извън физическите ограничения на офиса и е далеч от зоркия поглед на шефовете и колегите си", твърди Спенсър Паркър, директор "Управление на продуктите" в ScanSafe.

"Изненадващото в случая е, че има такъв огромен ръст в посещенията на сайтове, които повечето компании биха определили като крайно неприятни и в някои случаи такива с нелегално съдържание.

Ако служителите използват фирмения си лаптоп, за да изтеглят нелегално музика от дома, шефовете им могат да бъдат подведени под отговорност", предупреждава Паркър.

Повече от 6 милиона британци в момента работят от домовете си или от други не-офис-базирани места на постоянен трудов договор, сочат последните данните от Националното статистическо бюро на Великобритания.

Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини