Милан взе Роналдиньо

Сагата около бразилската суперзвезда Роналдиньо приключи. Най-добрият футболист в света за 2005 година ще играе от следващия сезон в Милан, съобщиха медиите в Испания и Италия.

Росонерите, чиито представител при преговорите е бил вицепрезидентът Адриано Галиани, са постигнали споразумение с Барселона за сумата от 30 млн. евро, като до няколко дни братът на Рони и негов личен агент – Роберто де Азис, ще договори само контракта между играча и клуба. Сегашният договор на Роналдиньо с каталунците изтичаше през 2010 година и клаузата за разтрогването му беше 125 млн. евро, но според новите правила на ФИФА всеки клуб може да откупи правата на даден футболист срещу заплатите, оставащи до приключване на двегодишния му договор.
"Това е тъжен ден за цяла Каталуня. Не е оповестено официално, но почти на 100 процента е сигурно, че Роналдиньо ни напуска", сподели един от футболистите на синьо-червените, пожелал анонимност. Деко е следващият играч, който ще се сбогува с "Ноу Камп" след края на сезона.

Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини