Защо потъна Атлантида?

На книжния пазар вече е новата книга на ямболския белетрист Христо Карастоянов „Атлантида: деяния".

Тя е своеобразно продължение на предишния му роман „Аутопия: другият път към ада", номиниран за наградата на фондация „Вик" за роман на годината.

В книгата авторът превръща отговора на въпроса "Съществувала ли е Атлантида?" в метафора за неутолимата човешка същност, която в края на краищата разрушава всичко, което уж съгражда.

Според новия роман на Карастоянов светлата мечта, наречена Атлантида, е разрушена заради убийственото високомерие към света, алчността, страшното изкушение от безграничната власт над всичко и всички, съсипващия страх и най-сетне погубената любов между хората.

Това всъщност е книга за днешния свят, който се руши пред очите ни. По същите причини.

Изглежда човекът не е способен да си вземе поука дори от огромните бедствия, които го сполетяват. Изглежда че пагубното в неговата същност е повече от разума…

Смесвайки митология, древност и съвременност, позовавайки се на мислители от всички епохи, писателят гради поредното предупреждение към човека.

Читателите отдвана познават Христо Карастоянов заради находчивата му остроумна и сладкодумна белетристика.

Новата му книга не прави изключение и издателите обещават тя да ни достави същата доза мърдост и удоволствие, както всички издадени досега.

Издава: издателство "Захарий Стоянов".

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини