Нос за 5 милиона евро

Един от големите френски дегустатори застраховал носа си за солидната сума от 5 милиона евро (8 милиона долара), съобщава Lenta.ru.

47-годишният Илия Горт (Ilja Gort) предприел тази постъпка, след като разбрал за човек, загубил обонянието си след претърпяна автомобилна катастрофа. Произходът на предвидливия дегустатор е холандски и оглавява компанията Chateau de la Garde във френския регион в Бордо.

Застраховката по желание на клиента има няколко необичайни условия.

Горт няма право да кара мотоциклет и да се боксира. Това не попречило на дегустатора да се пошегува: "Сега не ми е разрешено да се бия срещу Майк Тайсън".

Изборът за място на застраховката не е случайна. Илия Горт я е направил във вторник в компанията Lloyds of London, която има опит в застраховането на части от тялото. Те вече са сключили подобен договор с краката на Марлене Дитрих и с ръцете на китариста Кийт Ричардс от Ролинг Стоунс.

Все пак има и допълнителни екстри в застраховането - емоционални. Горт споделя, че като се гледа в огледалото и вижда: 5 милиона евро! Е, някои трябва да свикнат с цената на славата, а други – с тази на парите.




Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини