Разпознаха две от жертвите при пожара във влака София-Кардам, 9 в неизвестност

До момента две от жертвите при пожара във влака София-Кардам са разпознати, каза патологът от катедра "Съдебна медицина" в Плевен д-р Йордан Деков.

За други четири се предполага кои са, но все още информацията не е потвърдена със сигурност.

Едната от загиналите е 20-годишната Валерия Желева. Нейни близки съобщиха, че късно снощи са разпознали тялото. Валерия е била студентка втори курс в Химическия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Установи се, че при пожара във влака София-Кардам, са използвани шест пожарогасителя, но огънят е бил в такива размери, че не е било възможно да се изгаси с пожарогасители. Това съобщи директорът на БДЖ Олег Петков пред БНР.

Страничните врати на вагоните са били заключени съгласно правилата, а са отворени челните страни на вагоните, тоест влакът е бил проходим.

По последни данни се издирват 9 души, съобщи още Олег Петков. "Направихме всичко възможно, за да помогнем на роднини и разследващи органи, за да се ограничи кръгът на възможните жертви", каза още Олег Петков.

Директорът на железниците подчерта, че разследването ще се доведе докрай и на база на събраните доказателства ще се търси виновен за трагедията.

Припомняме, че при тежкия инцидент станал в нощта на 29 февруари край Червен бряг загинаха осем души - четири жени и четирима мъже. Сред загиналите няма деца.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини