Google представи услугата си Google Health

Google хвърли повече светлина върху услугата си за електронно здравеопазване, която разработва, показвайки два скрийншота.
Интернет компанията съобщава, че Google Health цели да предостави на потребителите централно място за съхраняване на техните здравни записи.

Потребителският профил съдържа важна информация, като напр. състояние на пациента, предписани и използвани медикаменти, резултати от прегледи и изследвания, алергии и извършени операции. Предоставя също така актуални данни за лекари с контактна информация за тях.

Услугата премахва необходимостта от носене от пациента на хартиените записи за неговото здравно състояние при промяна на локацията. Тези данни е възможно да бъдат въведени в Google Health и да бъде предоставен достъп до тях на определени лекари, здравни заведения и други институции. Ще бъде възможно да се въвеждат и споделят дигитални записи от множество институции, които предоставят на клиентите си цифровизиране на здравните им данни.

Данните няма да бъдат разкривани от Гугъл освен при изричното съгласие на пациентите.

Google Health в момента е в процес на тестване в болницата Cleveland Clinic в САЩ, като в проекта по изпитването на системата е предвидено да участват между 1500 и 10000 души. Услугата не е достъпна извън Cleveland Clinic. Гугъл съобщава, че Google Health ще е публично достъпна в близките месеци без да уточнява дата.

Източник: idg.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини