Индия ще покаже 20-доларов мобилен телефон на световния конгрес Mobile World

Един непознат за Европа играч на пазара на мобилни телефони ще се представи идната седмица на световния конгрес Mobile World, който ще се проведе в Барселона. Това е фирма от Индия, която ще покаже мобилен телефон за 20 долара. И не само това.


Евтин мобилен телефон от Индия? Досега потокът от стоки беше в обратна посока: производителите от богатите индустриални държави искаха да направят щастливи страните от втория и третия свят с 20-доларови мобилни телефони, за да може и там най-после да тръгне мобилният бизнес. Е, сега Индия обръща стрелката: индийската компания Spice (името идва от Syncronized Performance through Innovation in Communication and Entertainment) ще покаже един „народен" мобилен телефон, който струва 20 долара.


Индийците във всеки случай могат много повече. Освен този модел компанията, генерирала оборот от 2 млрд. долара, ще покаже и мобилен телефон с възможност за гледане на филми. По данни на производителя става дума за първия специализиран мобилен телефон, възпроизвеждащ филми, разполагайки с вграден мини твърд диск. Повече детайли за този модел компанията все още не е посочила.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини