Почва кастингът за “Комплексирани кифли” ...или как да изберем най-подходящия за нас риалити формат

"Риалити шоу" – две чуждици на едно място, които обаче се оказаха адски на място на нашенска почва. Истинска врата за нереализираните звезди с амбиции. Въпросът е обаче, как да определим подходящия формат? Кой ще роди от мен звезда? Оказва се, че е по-просто отколкото изглежда.

Първо чертаем схема – какви са качествата, с които разполагаме.

Ако са налични скромни умствени способности и афинитет към необяснимото афиширане на простотия, най-голям успех вещае форматът "Биг Брадър".

Бележка под линия: визията помага, но не е задължителна.

Ако чисто визуално обаче нямаме какво да предложим на широката аудитория, "Пълна промяна" е крачката в правилна посока.

От тук става ясно, че ако кандидат-участникът е примерно грозен и тъп, шансът да пробие в медиите е повече от сериозен.

Малко по-друга е историята с "Мюзик Айдъл". Но не се подлъгвайте по изискванията на конкурса – трябвало глас, ала бала... Да, бе. Спомняте ли си Йордан Арнаудов? А хита "Шест кокошки съм заклала"?

Именно.

Освен славата, момчето си спечели телевизор, пуснаха му диджей версия на парчето, че и в номинациите на БиТиВи за лице на годината влезе.

Сега се рушат и другите изисквания на формата – 77-годишна баба си изпя песента на кастинга във Варна.

Нищо чудно скоро да я видим поне като адреналинка на професор Вучков. Нали в телевизията има място за всички.

"Островът на изкушенията" обаче е по-специален. Там атрактивната външност е задълже. За това трябва да се мисли глобално и да се търсят вратички.

Ето, примерно, ако вече сте участвали в "Пълна промяна", достъпът до "... изкушенията" е почти гарантиран. А и се ползвате с преференциите на "познато лице".

Такива скокове от предаване в предаване са вече отдавна известни на БГ аудиторията.

Припомням случая "Марго"- тя си грабна силикона от телевизията (Венета и "Горещо"), влезе в "Сървайвър" за да го покаже и продължи да щурмува ефира с "Мюзик Айдъл".

Скоро изпълнителката ще затвърди институционалността си с ново риалити предаване за живота й с Данаил (мъжкото участие в порното на Галена), "360 кубика".

"Сървайвър" също предполага някакви по-специални характеристики. Ако ваш втори дом е фитнесът – право нататък, не му мислете много.

Преди време една преподавателка ми каза, че с удоволствие би участвала. И тука нямало какво да яде, там поне пари можело да изкара. По цял ден щяла да си чете книжки. Ама разбра, че имало и физически изпитания. Не е само до оцеляването. И се отказа. А сега силовите й упражнения се изчерпват напълно с тичането след тролея.

За това е важно да направите трезв анализ на своите възможности. С други думи, не правете, това което направи "островитянинът" Филип, дето си сбърка острова.

Вместо да участва в конкурса по пишкомерство със сървайвърите и да стане новият фитнес герой на България, той реши да се вкара в шоуто за гаджета и да се бори за емоционална доминация над приятелката си Милена. Ето това се нарича грешна преценка... и на България май й направи впечатление.

Тъй че, пишете, чертайте, анализирайте! Формулата на успеха е там и място за вас има!

Айде, че почва кастингът за "Комплексирани кифли".
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини