AMD пуска на пазара сериите ATI Radeon HD 3400 и 3600

AMD (NYSE: AMD) обяви днес, че пуска на пазара сериите ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600 - водещите графични процесори (GPU) от серията ATI Radeon HD 3000, подходящи както за базови, така и за масови платформи.

Препоръчаните цени за продажба в онлайн магазини (SEP) на сериите ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600 са съответно между $49-$65 и $79-$99 SEP, и затова новите графични решения осигуряват несравнима стойност на клиента.

И двете серии продължават да помагат за утвърждаването на водещата позиция на AMD, като осигуряват възможност за свързване към екрани чрез DisplayPort, вграден в GPU - с тяхна помощ AMD е способна да надмине настоящите очаквания на индустрията.

Като част от първото семейство видео карти, произведени по 55nm технология , двете серии осигуряват изключителна производителност за ват за едно тихо и енергоефективно PC преживяване на невероятни цени.

Благодарение на технологията на Unified Video Decoder (UVD) на AMD, може да се насладите на цялото HD величие (1080p) при плейбек на Blu-ray или HD DVD диск. Освен това, включената в сериите ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600 технология осигурява и гладко възпроизвеждане на филми и невероятни детайли.

Можете да създадете завладяваща кино атмосфера в домашни условия благодарение на вградената поддръжка на шест-канална (5.1) Dolby Digital съраунд аудио система чрез HDMI вход. В допълнение, ATI Radeon HD 3450 поддържа напълно безшумно (пасивно) охлаждане, което осигурява идеалното решение за компютри, които се използват за домашно кино.

"Чрез сериите ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600, AMD осигурява изключителна графична производителност за масовия потребител," каза Рик Бергман, старши вицепрезидент, AMD Graphics Products Group.

"AMD е водеща компания в индустрията, защото осигурява цялостна поддръжка на DirectX 10.1 с възможност за ползване на модулни графични продукти за лесно надграждане. Част от нашите обещания са гарантиране на максималното визуално преживяване (The Ultimate Visual Experience) за все повече потребители."

AMD продължава да демонстрира лидерство и с двете серии, като предлага първите в света GPU-та с вградена DisplayPort поддръжка. DisplayPort дава два пъти по-висока пропускателна способност от DVI и има готовност да предостави висока резолюция на ниска цена и панели с "дълбочина" на бита.

"Dell и AMD са лидери в налагането на стандарта DisplayPort от самото му създаване", каза Брус Монтаг от офиса на главния технически директор на Dell. "AMD демонстрира технологично лидерство с въвеждането на двойна вградена DisplayPort capability в сериите графични продукти ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600."

Геймърите, които търсят графични процесори с възможности за по-голяма мащабируемост, ще открият, че двете серии могат да се похвалят с ATI CrossFireX, което дава възможност да надграждане с няколко на брой видео карти.

ATI Hybrid Graphics ще позволи на потребителите да комбинират графичния процесор ATI Radeon HD 3400 със съвместим AMD 7-Series чипсет, за да постигнат изключителна 3D производителност като част от бъдещата настолна платформа на AMD с висока резолюция и така да добавят допълнителна стойност към гейминг преживяването.

Благодарение на предоставената поддръжка на Microsoft DirectX 10.1, геймърите могат да играят топ HD игри с "живи" 3D графики, зашеметяващ реализъм и невероятни шейдинг ефекти. Пълната поддръжка на технологията PCI Express 2.0 позволява два пъти повече пропускателна способност от сегашните карти PCI Express, което означава, че геймърите ще бъдат подготвени за изискващите ресурси графични приложения.

Сериите ATI Radeon HD 3400 и ATI Radeon HD 3600 вече се радват на широко навлизане сред потребителите и са заложени в значителен брой базови и масови PC-та на производителите на оригинално оборудване (ОЕМ), които предстои да бъдат доставени през 2008 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини