Пожарът в РИОКОЗ-Бургас уби две жени, много са обгазени

Двама души загинаха след силния пожар, избухнал в РИОКОЗ-Бургас.

Едната жертва е д-р Людмила Калоянова, от отдел Контрол на хранителните продукти, а другата - санитарен инспектор Катя Колева Николова. И двете жени са починали в болницата.

Общо 25 души са обгазени от пожара, като шестима от тях са в тежко състояние. Сред тях има двама полицаи и един пожарникар, които са настанени в реанимация.

На 14 души от прегледаните е оказана помощ в спешното отделение на болницата и са били освободени, другите ще останат за наблюдение.


От пострадалите няма такива с изгаряния или травми, всички са били обгазени.

Пожарът е пламнал около 14,15 часа. Остър бял, задушлив дим е навлязъл в помещенията, където работят хората и е отрязал пътя им за бягство по стълбите на сградата.


Повечето от служителите са излезли на терасите и прозорците, откъдето пожарникари са ги евакуирали с аварийни стълби.

Последната група хора е дочакала спасението си на терасата на покрива на петия етаж.


Най-силен е бил димът в северната част на сградата. Една от версиите, по които ще се работи, е че пожарът е тръгнал от стари електрически табла в избеното помещение.


Националният консултант по токсикология доц. Анета Хубенова е в постоянна връзка с медицинските специалисти от МБАЛ, Бургас и оказва необходимата консултантска помощ.


Министърът на здравеопазването професор Радослав Гайдарски е разпоредил главният държавен здравен инспектор на Република България д-р Тенчо Тенев да замине спешно при пострадалите.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини