Протестна мрежа: Валери Симеонов да се извини и да подаде оставка

Валери Симеонов да се извини и да подаде оставка като народен представител, призова Протестна мрежа след изказването му: "Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина", както и писмото му Елена Хамбарджиева, която живее в Ню Йорк.

Изреченото от народния представител в ефира на телевизия СКАТ изразява възгледи, отричащи демократичния и правов ред. То влиза в пряк сблъсък с демокрацията като ценност, която българският народ е избрал да следва след разпада на тоталитарната държава, пишат от Протестна мрежа.

По повод грубите думи на председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт и съпредседател на коалицията Протестна мрежа напомнят текста от конституцията, в която всеки депутат се е клел, че "народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ".

В отговор на писмо от Елена Хамбарджиева - протестираща срещу ограничаването на правото на българите в чужбина да гласуват - Симеонов я съветва "не ни се мотайте в краката" и претендира, че промените в Изборния кодекс били опит на депутатите "да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници".

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини