Дрон засне уникални кадри от Ардино

    Поради изключителния интерес към уникалните снимки на град Ардино от птичи поглед, направени с устройство за заснемане на въздушни кадри и видео (дрон) – куадкоптер DJI Phantom 3 Professional уточняваме, че дронът не е собственост на фотографа, който е предоставил тези снимки.

    Идеята за закупуване на дрона принадлежи на Евгени Смирнов и Марина Власова, собственици на ООД «БулРосГруп», който придобива куадкоптер след получаване на одобрение от кмета на община Ардино Ресми Мурад.

    Това е един от първите примери за използването на такива съвременни технологични средства в нашия регион.  Дронът ще служи на нуждите на общината. Ще се използва по време на природни бедствия, за наблюдение на горски масиви в сезон на пожар, за заснемане на тържества и други подобни, както и за нова военно-спортна атракция "БулРосГруп".

    Евгени Смирнов и Марина Власова са от Москва, но повече от две години живеят в ардинското село Правдолюб. И двамата са експерти по маркетинг. В столицата на Русия имат собствена консултантска фирма, която работи успешно с най-големите руски и чуждестранни търговски фирми. Евгени е магистър на икономическите науките, а съпругата му Марина е доктор на философските науки, известен специалист в Русия, автор на учебник по маркетинг, по който учат студентите от висшите учебни заведения.

    „Пътували сме много и сме разгледали различни страни от гледна точка на избор на новото местожителство, уморени от живота в големия метрополис. В България пристигнахме случайно, за да купим апартаменти за родителите си. Изминахме 6000 км от цяла България и се влюбихме точно в Ардино. Имахме късмет да закупим сградата на бившето училище в Правдолюб, направихме ремонт и я превърнахме в уютен дом”, споделят Евгени и Марина. Щастливи са, че са избрали точно Ардино за свой дом.

    „Тук има прекрасни хора, страхотна природа. И което е много важно за нас като за активните хора - ние се чувстваме, че можем да бъдем полезни, че нашият опит и знания могат да помогнат на региона. Първите стъпки в плана за развитие на туризма в Ардино ние вече правим, скоро ще бъде възможно да се говори за първите резултати.

    И за община Ардино ние по своя инициатива вече са разработили няколко стратегически предложения. Надяваме се, че ще бъдат полезни”, споделят Евгени и Марина.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини