Община Кирково се включи в националната кампания „Великден за всеки”

Община Кирково се включи  в националната кампания “Великден за всеки” – „Дари празник на баба и дядо”, която се провежда под патронажа на омбудсмана на България  Мая Манолова.  Целта на кампанията е да се подпомогнат възрастните хора, чиято пенсиянадхвърля с малко допустимия праг за отпускане на великденската добавка. Набират се финансови средства за ваучери на стойност 20 лева, които ще се раздават на пенсионерите за закупуване хранителни продукти за празника.

На сайта на община Кирково е дадена повече информация за националната кампания какможе да се помогне, банкова сметка, на която да се внасят  сумите, както и къде се могат да се направят парични дарения. Крайният срок за провеждане на кампанията е 28 април.

При попълване на платежно нареждане трябва да се посочва общината, за която се прави парично дарение, да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана  сума да се купят  ваучери за храна за възрастните хора, съобщава кметът  община Кирково Шинаси Сюлейман.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини