Гимназистът от Крумовград Димитър Гуджев: Работя в модерен сервиз на „Опел” в Одрин

    Аз съм Димитър Гуджев от професионалната гимназия по транспорт “Христо Смирненски” в Крумовград и вече втора седмица участвам в мобилността по ПРОЕКТ „Транснационална мобилност за успешен професионален старт“ по ПРОГРАМА „Еразъм+“, Ключова дейност1″: „Образователна мобилност за граждани“,  която се провежда в град Одрин, Република Турция. 20 ученици от гимназията усъвършенстваме тук професионалните си знания и умения по компютърна диагностика и ремонт на автомобилите и аз съм благодарен на моето училище, че ми предостави тази възможност.

    Трудя се в един от модерните сервизи на фирмата OPEL KALE, научих се на съвременните техники за ремонт на автомобили и работя с напълно нови програми за диагностика на автомобила. Хората от сервиза са сред най–добрите в Турция. Посрещнаха ни с радост и ни обучават с истинско удоволствие. Работата в сервиза е изкючително прецизна и коректна.  Уча се толкова бързо, че дори самият аз още не мога да повярвам на това.

    Престоят ни в прекрасния град Одрин ще увеличи нашите шансове за професионална реализация, защото в края на проекта всички стажанти от професионалната гимназия в Крумовград ще получим сертификат EVROPASS 1, който може да ни помогне да започнем работа в автомобилните сервизи в цяла Европа. Мобилността по проекта удовлетвори всичките  ми желания  в един напълно съвременен сервиз.

    Димитър ГУДЖЕВ, ХI клас

    от клуба на младия журналист в професионалната гимназия по транспорт в Крумовград 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини