Турският гигант в заваряването „Гедик холдинг“ иска да инвестира в Кърджали,предоставя и стипендии

    Турският гигант в заваръчната техника „Гедик холдинг“ иска да инвестира в Кърджали. Това стана ясно от среща на ръководство на холдинга с кмета на Кърджали Хасан Азис и Управителния съвет и членовете на Кърджалийската търговско промишлена палата.Начело на турската делегация бе председателя на Управителния съвет на „Гедик холдинг“ Хулия Гедик и професорите Берак Куртулуш и Аднан Шишман, ръководещи университета на „Гедик холдинг“и професионалното му училище.

    „Гедик холдинг“ е основан през 1963 година.Произвежда всичко свързано със заваряването в сферата на промишлеността. Наскоро е открил най-модерната леярна за фини детайли в Турция. Председателката на Управителния съвет Хулия Гедик е член на Световния институт по заваряване.Университета на холдинга готви кадри не само за Турция ,но и за Европа.В професионалното училище досега са се обучили над 25 000 специалисти.Обучават се и контрольори на заварките.

    Хулия Гедик сподели,че целта на посещението е да проучат възможностите за инвестиции в Кърджали. Проф.Куртулуш посочи,че университета на холдинга е готов да предостави стипендии на младежи от Кърджалийско, които искат да следват в него.Стипендии ще има и за млади хора желаещи да завършат професионалното училище на „Гедик холдинг“.

    Надяваме се да намерите партньори в Кърджали .В Кърджалийската търговско промишлена палата членуват 896 фирми. След като преди години навлязоха текстилни фирми бе създадена работа за жените в града. Приоритет на КТПП и кмета Хасан Азис е заетостта на мъжете. След затварянето на ОЦК имаме проблеми със заетостта на мъжккото население,сподели Джевдет Адем,член на ръководството на КТПП.

    Кметът Хасан Азис заяви за Кърджали бг вести, че евентуалната инвестиция на „Гедик холдинг“ ще бъде от изключително значение за града.Той каза,че това е основната тема на визитата на гостите от Турция и техните домакини от Кърджали.Холдингът е готов да изнесе свои производства в Кърджали,оповести градоначалника.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини