Ученическа клетва: Завинаги златаровец!

    Най-тържественият момент в седмицата, посветена на патрона на ПГ по туризъм Асен Златаров е полагането на Златаровска клетва. Тържеството бе открито с етюда „Заветът на Асен Златаров”, след което деветокласниците с клетвените думи засвидетелстваха готовността си да носят в себе си духа и вярата на своя патрон.

    Инж. Марияна Стратиева, директор на гимназията, поздрави възпитаниците и пожела да имат воля да спазват заветните думи на своя патрон и с успехите в учението и професията си да доказват, че са достойни негови последователи.

    Младите златаровци получиха поздравителни адреси от гостите на церемонията Красимир Стамов – старши експерт в РИО  Кърджали, Вилдан Сефер – младши експерт в отдел „Образование, култура и младежки дейности” в област Кърджали, Кера Петрова – директор на ПГ по икономика в Кърджали, инж. Кръстина Чорбаджийска – дългогодишен директор на гимназията.

    С голям интерес всички изгледаха презентацията „40 години ПГ по туризъм”.  Поднесоха цветя пред портрета на патрона и видяха изложбата „Изкуство и екология” на Пресиян Николов от ІХа клас.

    Същия ден по случай годишнината ученици от гимназията раздаваха календарчета, химикали и лакомства в центъра на града.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини