75 екипа на EVN готови да реагират при лошо време

Във връзка с лошата метеорологична прогноза за следващите няколко дни EVN България взе допълнителни мерки да реагира при нарушено електрозахранването в Югоизточна България. Основните рискове са комбинацията от вятър и дъжд, преминаващи в сняг и променящи се температури. Това води до обледенявания на електропроводите.

Бяха увеличени дежурните сътрудници по места, проверени аварийният резерв и автомобили. Проверени бяха и мобилните генератори и специалната механизация, кабелни лаборатории и екипировка. Инспекции се извършват и на радиостанциите, които са изключително полезни връзка с аварийните екипи при продължително прекъсване на мобилните телефони. Ще се дадат допълнителни инструкции на аварийните екипи за работа при лоши метеорологични условия и контакт с фирми за завишаване готовността им за реакция при необходимост. Информация се поддържа с местната и централната власт и съответните служби и звена.

Дежурните екипи поддържат връзка с денонощните два специализирани диспечерски центъра на EVN България за управление на електроразпределителната мрежа, откъдето се осъществява контрол и мониторинг на съоръжения.

Общо 75 дежурни екипа на EVN България са в готовност да реагират при необходимост от отстраняване на аварии. Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника при извънредни ситуации, както и да активира кризисен щаб.

В случай на прекъсване на снабдяването клиентите могат да сигнализират на специализираната денонощна линия за повреди 0700 1 0007. Информация за вече възникнали аварии дават на телефон 0700 1 0007.

ЕVN България
Телефонен център 24 часа в денонощието
0700 1 0007 – телефон при липса на захранване 
0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки
0700 1 0207 – телефон за автоматична проверка на сметка
имейл: info@evn.bg
www.evn.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини