Богоявление, полицейските началници и местните избори определиха най-четените материали за 2015 в parvomai.net

Три са събитията през изминалата 2015 година, които определят Топ 10 на най-четените материали в parvomai.net.

№1 за всички времена до сега (колкото и да са малко те- няма и 5 години) е скандалът на Богоявление. „Циганин извоюва кръста си с оная си работа“ е информация, прочетена над 33 700 пъти. Каквото и да си говорим, Янко Минчев успява да вкарва Първомай в националните новини при всяка възможност. Още през 2014 година името му беше замесено в събитие, получило отзвук в страната – намереното гърне със сребърни моменти. И ако тогава скандалът предизвикваше по-скоро усмивки, този път в над 130 коментара имаше ожесточени спорове за тежестта на деянието и възмущение от поведението му. Еднолично, без опасност скоро да бъде застигната по читаемост е статията, в която е описано как е протекъл празникът Йорданов ден в Първомай и опорочаването му. След случилото се през изтичащата година предстои съвсем скоро да разберем какво ще направи местната църква, за да не допуска подобни изцепки. А за това, как е реагирала прокуратура и полиция на този резил е прочетено от 7542 различни IP-та, а това нарежда „Закопчаха рома скандализирал Първомай на Богоявление“ на 7 позиция между най-четените заглавия на първомайския сайт.

Още два материала, посветени на едно и също събитие са в челната десетка – задържането на полицейските началници в Първомай и Асеновград. Случката също получи подобаващ обществен отзвук в страната и стана част от репортажи в знайни и незнайни медии. Още по-голям интерес предизвика свиканата от Окръжна прокуратура пресконференция, на която трябваше да бъдат изнесени „неоспорими доказателства“ за вината им и да се разкаже за „феодалния страх“ в Първомай, породен от бездействащи полицаи. №2 в класацията е „Минчо Хубинов и синът на Бор Чвор – виновни за задържането на полицейските шефове в Първомай", прочетена 10 623 пъти. На 8 позиция е „Арестувани са полицйските началници в Първомай и Асеновград.

На трето място остана вестта, потопила в скръб роднини, приятели и съученици на Ивайло Гърчев за неговата загуба в тежката битка с рака.

Местните избори беше събитието, под чийто знак се очакваше да премине годината и естествено, два материала, които го отразяваха заеха място в класацията. „Ясни са имената на избраните общински съветници в Първомай“ е на 4 място с 7767 прочитания, а „Резултатът е ясен: Папазов първи, Вълчев му диша във врата. Следва балотаж“ е на 6 място със 7594 преглеждания.

Според една малко цинична, но вярна журналистическа констатация, вестниците се продават от кръв и сълзи. Ето защо абсолютно изненадващо за мнозина е, че в класацията на най-четените материали в parvomai.net за 2015 година, на 5 място попадна една статия, която не се вписва в тези категории – в нея няма скандал, няма жълтини, няма драма- това е информация за археологическа находка с неизмерима научна стойност . „Пловдивските археолози попаднаха на уникална находка в Татаревската могила“ разказва за намерен съд за благовонни масла със запазен писмен текст от тракийско време. Материалът за балсамария и (както се разбра по-късно) отпечатаната върху него поема, е прочетен 7721 пъти.

Последните две места в класацията се заемат от убийството на бонвиванът Стефан Техов в Пловдив и тежката катастрофа, в която загинаха двама мъже, чичо и племенник от Дебър.

Публикуваме топ 20 на най-четените през годината материали в parvomai.net. Числата са динамични и се променят при всяко отваряне на статиите, но драматични размествания не се очакват. След заглавията е броят на коментарите, породени от материала.

Благодарим на всички инститиуции, които включиха parvomai.net в своята мейл листа и ежедневно ни изпращат информация – МС, Областна управа, Апелативна прокуратура, Център за достъп до информация, ЕВН, БТПП и редица други институции.

Благодарим на всички наши читатели. Благодарни сме на тези, които ни се обаждаха и ни даваха информация и на тези, които ни провокираха сами да я търсим. Благодарим на тези, които ни подкрепяха и на тези които градивно ни критикуваха, за да сме по-полезни и по-интересни. Благодарим на тези, които в дневния си ред имат минути, посветени на прегледа на parvomai.net и на тези, които ни пренебрегват, защото се превръщат в наш стимул. На всички желаем една по-успешна и силна 2016 година. Бъдете здрави!

1 Циганин извоюва кръста с оная си работа / 130
2 Минчо Хубинов и синът на "Бор Чвор" - виновни за задържането на полицейските шефове в Първомай / 47
3 Почина Ивайло Гърчев / 11
4 Ясни са имената на избраните общински съветници в Първомай / 30
5 Пловдивските археолози попаднаха на уникална находка в Татаревската могила/ 17
6 Резултатът е ясен: Папазов първи, Вълчев му диша във врата. Следва балотаж / 51
7 Закопчаха рома, скандализирал Първомай на Богоявление / 27
8 Арестувани са полицейските началници в Първомай и Асеновград / 20
9 Бруталното убийство на Стефан Техов потресе Първомай / 6
10 Тежка катастрофа пренасочи движението от Дебър към Градина / 3
11 Двама мъже от Дебър са загинали във вчерашната катастрофа / 7
12 ГЕРБ - Първомай не са обсъждали нов кандидат за общински кмет / 60
13 В "Хроновски" търсят работнички, желаещи - няма /43
14 Христо Вълчев е номинацията на ГЕРБ за местните избори /21
15 "Сладкишница" отвори врати с европари / 12
16 Учредиха структура на „Движение 21“ в Първомай /42
17 26-годишен загина в инцидент на западния надлез / 106
18 Ангел Папазов отново е кмет /74
19 Ибряма остави кларнета си в Дълбок извор / 2
20 Сложи ли арестът на Налбантов край на "страха" и "феодализма" в Първомайско?/ 58

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини