След съдебното броене: Промяна в подреждането на листата за общински съветници от Реформаторския блок няма да има

След извършената проверка на всички действителни бюлетини, подадени за кандидатската листа на КП „Реформаторския блок” за участие в изборите за общински съветници на 25.10.2015 г. в община Кърджали и съпоставката с числовите данни, вписани в протоколите на 133 СИК за отразените в бюлетините преференции за кандидатите, регистрирани в листата под №2 – жалбодателя Тасим Тасим., под №3 – заинтересованата страна Стоян Георгиев и под №7 – жалбодателката Елена Шукерска и след съпоставка с общия брой преференции за всеки от тримата кандидати, вписани в протокола за избиране на общински съветници от 27.10.2015 г. на ОИК – Кърджали, СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

1.    Отбелязани предпочитания (преференции) за кандидат №2 – Т.М.Т. – общо 88 (осемдесет и осем) преференции, при вписани в протокола на ОИК – Кърджали – 76 (седемдесет и шест)преференции.

2.    Отбелязани предпочитания (преференции) за кандидат №3 – С.П.Г. – общо 126 (сто двадесет и шест) преференции, при вписани в протокола на ОИК – Кърджали – 120 (сто и двадесет) преференции.

3.    Отбелязани предпочитания (преференции) за кандидат №7 – Е.Т.Ш. – общо 118 (сто и осемнадесет) преференции, при вписани в протокола на ОИК – Кърджали – 116 (сто и шестнадесет) преференции.

Решението за повторно преброяване на действителните бюлетини за кандидатската листа на Реформаторския блок за съветници в община Кърджали бе на председателя на Административния съд в Кърджали Виктор Атанасов след подадените жалби от Елена Шукерска и Тасим Тасим.

Преброяването на бюлетините сочи, че тримата кандидати за съветници, спорещи за едно място, вдигат изборния си резултат, но промяна в подреждането на листата няма да има. Стоян Георгиев има 8 гласа повече, Елена Шукерска – 2, а Тасим Тасим – 12, но това не е достатъчно за корекции.

С остатъчните гласове по системата „Херман Ниймайер" коалицията получава две места в 41-местния Общински съвет. Водач на листата бе Радослав Милев. Вторият мандат Общинската избирателна комисия присъди на Георгиев, който имаше 120 преференции, докато предпочитанията за Шукерска бяха 116, а за Тасим - 76. След повторното преброяване те имат съответно – 126, 118 и 88 предпочитания.

Между страните по делото не се направиха никакви възражения относно така установените резултати от извършената проверка на действителните изборни бюлетини, подадени за кандидатската листа на КП „Реформаторски блок” и отбелязаните в тях преференции за някой от тримата кандидати. Адвокатите на Шукерска и Тасим оттеглиха жалбите.  Административният съд остави без разглеждане жалбите. Делото бе прекратено.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини