Ден на траур за убитата ученичка Симона в Сливен

9 ноември е обявен за ден на траур в община Сливен. Черните знамена ще бъдат спуснати заради трагичната смърт на 15-годишната Симона, убита на 6 ноември.
Траурът отменя всички тържествени събития, насрочени за 9 ноември, когато трябваше да се състоят церемониите по встъпване в длъжност на новоизбрания кмет на Сливен Стефан Радев и полагането на клетва на общинските съветници. Областният управител Димитър Сяров насрочи събитията за вторник - 10 ноември.

15-годишната Симона бе убита пред училището си в петък от 28-годишния Димитър Иванов, който я наръга с нож.

Убиецът на ученичката й звънял многократно преди инцидента, бил агресивен

Убиецът се простреля с газов пистолет, рани и още двама души - психоложката на училището и свой връстник. Тримата бяха приети в болница.

Каква е основната версия за трагедията в сливенската гимназия

Първоначално бе лансирана версията, че причината за трагедията е любовна драма, а впоследствие се появиха и твърдения, които я отричат.

Симона от Сливен нямала връзка нито с убиеца Димитър, нито с ранения Красимир

В неделя убиецът бе изписан от лечебното заведение и бе прибран в следствения арест. На 28-годишния Димитър Иванов е наложена 72-часова мярка „задържане под стража". След изтичането й ще бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража.

Изписаха убиеца на Симона от болницата, прибраха го в ареста

Прокуратурата в Сливен му повдигна обвинения за предумишлено убийство и опит за убийство. Първото обвинение е за убийство с особена жестокост, а второто - за опит за убийство на повече от един човек. 

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини