Бизнес център в Кърджали ще насърчава предприемачи от Гърция и България

До края на 2015 г. ще бъде открит Бизнес център за насърчаване на инициативите между български и гръцки предприемачи в град Кърджали. Това съобщиха от Стопанката камара.

Основен генератор на бъдещите съвместни дейности ще са създадените регионални структури. Чрез тях ще се подкрепи изграждането на клъстери и мрежи с оглед  практическото насърчаване на предприемачеството, самонаемането и активното използване на местния научен потенциал. Така ще се създадат обективни и устойчиви предпоставки  за ефективно включване в пазара на труда на завършилите висше образование млади хора, като се избягва миграцията на младите хора. Около тези идеи се обединиха представители на Българска стопанска камара, на Министерството на икономиката и на Българската асоциация по мениджмънт, отчитайки добри резултати по трансгранични проекти.

Планирани са за съвместно разработване и няколко нови българо – гръцки проекта, които да позволят на регионалните власти, на експертите, на учените и на работодателите, да подкрепят всички предприемчиви млади хора, които могат да дадат своя принос за нарастване на иновативния потенциал на регионите и за преодоляване на младежката безработица, допълват още от Стопанската камара.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини