Откриха учебната година в Комплекс „Ученически общежития Родопи”

С вдигане на националния флаг вчера бе поставено началото на новата учебна 2015-2016 година в комплекс ученически общежития „Родопи”. Тържеството бе уважено от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, секретаря на общината Сезгин Бекир, младши експерта към областна администрация Вилдан Сефер, старши експерта в РИО на МОН -Красимир Стамов, представители на общинска и областна администрация, много родители, бивши и настоящи възпитатели в общежитията.
С думи на благодарност, за споделения празник към всички се обърна управителката на комплекса Светлана Янева. В словото си тя подчерта, че през новата учебна година в общежитията ще бъдат настанени 219 ученици, като 47 от тях са с отличен успех. По думите й приоритет в работата на педагогическия екип на комплекса и през учебната 2015/2016г. ще бъде да мотивират учениците и да насърчават и стимулират дарбите и заложбите им като им създават възможности за изява.
Г-жа Янева подчерта, че и през новата учебна година към комплекс Ученически общежития ще продължат да функционират създадените клубове по интереси „Прометей”, „Млади, умни, влюбени”, „Моето семейство- традиции и бъдеще”, „Родопа пее”, както и клубовете по танци и спорт със секции – футбол, шах, тенис на маса и фитнес. 
За старта на новата учебна година с приветствени думи към всички се обърна и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
„Пожелавам Ви една истинска, успешна учебна година! Година, през която да откриете още много интересни неща, свързани със света около вас! Година, през която много от вас ще намерят нови приятели! Вярвайте на своите учители, защото те са хората, които ще Ви помогнат да станете не само по-образовани, но и по-добри граждани на България и света! Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят! Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта.”, каза инж. Азис. 
Края на тържеството бе белязано от символичното прерязване на лентата на входа на ученически общежития от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и управителката Светлана Янева.
Веднага след това започна и настаняването на учениците в комплекса. Два етажа от трети корпус с капацитет 100 ученика ги посреща с реновирани стаи. Направена е шпакловка и боядисване, поставени са нови врати и вградени гардероби, а подовите настилки са с ламинарно покритие. Таксата на месец за ученик е 27 лева месечно и е по силите на семействата на много от учениците в региона.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини