Триизмерните Боби и Кели ще помагат на децата на Кърджали да пресичат безопасно

Децата на Кърджали вече имат двама нови приятели, а това са Боби и Кели. Те ще им помогнат да пресичат безопасно поне на четири от натоварените кръстовища на областния център. На тях са поставени 3D-фигури на младежи в реален ръст. И всичко това стана възможно благодарение на позитивна кампания под надслов „Пресичай безопасно с Боби и Кели”, в която се включи и БГ-радио. Идеята е на кмета инж. Хасан Азис и се реализира за първи път в България с подкрепата на „Дженерали“ България и „ Дъ пойнт Интернешънъл“ ООД.

Стотици деца, техните родители, учители, баби и дядовци, граждани на Кърджали, се стекоха днес на пешаходната пътека между градската градина и парк „Арпезос-Север”, за да се запознаят с новите си приятели Боби и Кели. За да подкрепят кампанията в Кърджали пристигнаха радио-водещият Симеон Колев и обичаните БГ изпълнители Теди Кацарова, Мариана Попова и Дичо, които след церемонията по откриването на фигурките боядисаха пешеходниата пътека тип «зебра», която отвежда до новия парк на Кърджали «Арпезос Север». Тук бяха и Яна Каменова от „Гласът на България“, Веселин Плачков – изиграл Левски във филма „Дякон Левски”, Веселин Веселинов - двукратен световен вицешампион и майстор на спорта по muay thai, рали шампионите Петър Гьошев, Димитър Илиев и Пламен Стайков.

Всички те призоваха за разумно шофиране по пътищата на България, за да се спасят детски животи, живота на хората по пътищата на България. За да се спре войната по пътищата. Не случайно кампанията стартира в навечерието на първия учебен ден, когато стотици и хиляди деца ще изпълнят улиците на градовете на България, за да отидат и да се върнат от любимото училище.

Ето част от посланията на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис пред стотиците присъстващи: «Тази инициатива я посвещаваме на всички наши деца за първия учебен ден. Явно черната статистика за жертвите по пътищата през годините не стряска никого. Тя показва нашето ниво на отговорност и безотговорност. Само за последните 5 години 215 наши деца са загинали по пътищата на страната. 33 деца, повече от един клас е „изчезнал” през миналата година. Цял един клас е останал празен, заради това, че децата му са загинали по пътищата на България. Можем да сведем поглед виновно. Но мисля, че можем да направим и нещо друго. Затова сме тук. И затова искам да благодаря на всички, които подкрепиха нашата идея. С една единствена цел – да спасим нашите деца. Да им дадем правото на живот, да им дадем шанса да реализират своите мечти и шанса и те да остареят”.

Преди да бъдат открити новите фигурки на Боби и Кели, на импровизираната сцена в градската градина на Кърджали, деца от ОДК в града пяха песни. На самата пешеходна пътека млади червенокръстци танцуваха, а съставът по източни бойни изкуства към ОДК показа завидни умения в танцова хореография.

Новите приятели на децата в Кърджали – Боби и Кели, ще бъдат поставени още на три пешеходни пътеки в Кърджали.  Това са в района на СОУ „П. Р.Славейков” в кв. „Възрожденци”, до ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „Йордан Йовков”.

Екип на предаването «Господари на ефира» засне старта на кампанията «Пресичай безопасно с Боби и Кели», а материалът ще бъде излъчен в предаването идния вторник.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини