Голям футболен турнир в памет на треньора Михаил Минков се провежда днес в Кърджали

    Голям  футболен турнир в памет на треньора Михаил Минков се провежда днес в Кърджали. Той се организира от футболен клуб „Арда 1924” и в него вземат участие 13 отбора. Срещите започват тази сутрин в 8,00 часа на футболното игрище до СОУ”П.Р.Славейков” и ще приключат в 20,00 часа,когато ще бъде и награждаването.Мъжките отбори са девет,като има тимове освен от Кърджали,още от Пловдив,Джебел и Златоград.Детските състави са 4.Участват деца родени през 2005 г.

    Турнирът в памет на треньора  Михаил Минков се провежда от 2011 г.Чрез него футболен клуб „Арда 1924” оказва почит на спортния деятел работил с душа и сърце за подготовката на  стотици деца и юноши за високи спортни достижения.Инициативата за турнира идва от негови възпитаници от поколението 1991-1992 г.

      В първото издание на турнира  през 2011 г.се провеждат двустранни срещи.За първи път „бате Мишо” е почетен с едноминутно мълчание от възпитаниците си. През 2014 г. турнирът е от 4 отбора.Те играят с тениски с лика на треньора. През 2013 г. на състезанието присъства и семейството на бате Мишо. През 2014 г. участват 8 отбора.Осигурени са награди за първенците и плакети за близките на Михаил Минков.

    От „Арда 1924” са категорични,че турнирът ще се популяризира и развива за да не бъде забравен бате Мишо.

    Георги Кулов 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини