Групата съветници на БСП вкарва на сесия искане за отделяне на Перперек в отделна община

На сесията на местния парламент през юли групата съветници на БСП ще внесе предложение за отделянето на Перперек и прилежащите му села в самостоятелна община. На практика се предлага връщане на старото административно деление от времето на селищните системи.З а да бъде вкарано в дневния ред на заседанието на Общинския съвет предложението трябва да получи подкрепата на 5% от народните избраници. Групата съветници на БСП има сама тази възможност. Това съобщи за Кърджали бг вести областният лидер на социалистите Георги Кючуков.

Искаме да върнем старото административно деление. Причините са две: От една страна политическото състезание в Кърджали ще бъде малко-по справедливо и на второ място самостоятелната община Перперек ще има право да се ползва от Програмата за развитие на селските райони, което ще даде възможност за благооустрояване на населените места,каза още Георги Кючуков.

Лидерът на социалистите бе категоричен, че ако предложението не мине,БСП ще започне подписка за референдум. Нужно е 10 % от населението да се подпише, за да се предизвика допитване,твърдят от местната червена централа. То ще бъде не за отделяне на Перперек, а на Кърджали от останалите села. Има случаи в страната, когато областни центрове са самостоятелни общини. Такава е ситуацията с Ямбол, посочи Кючуков.

Георги Кулов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини