Кърджали се преклони пред паметта на Ботев и загиналите за свобода

Изображение 1 от 3

    Стотици кърджалийци почетоха паметта на Христо Ботев и сведоха чела пред саможертвата на националните герои. Събрали се пред Паметника на освободителите, те поднесоха венци и цветя и с едноминутно мълчание почетоха паметта на падналите за свободата и обединението на България. 
    В тържествения ритуал в градската градина участваха кметът на общината инж. Хасан Азис, двамата негови заместници Елисавета Кехайова и Иван Велев и секретарят на общината Сезгин Бекир. Присъстваха също зам.- областните управители Румен Младенов и Селвие Ахмед, директорът на ОД на МВР Венцислав Момчилов, представители на военни и патриотични организации, лидери на политически партии, граждани. 
    Слово по случай деня на Ботев произнесе кметът инж. Хасан Азис. В него той подчерта:
    „Това, което обединява националните ни герои е родолюбието, мечтата за свободна е независима държава. Всички те са с висша ценностна система и с висока нравственост. Хора, превърнали се в стълбове на националното самосъзнание и пример за осъзната саможертва пред олтара на отечеството.
    Тези мъченици и герои не са мечтаели за слава, но са били безумни мечтатели за всеобщото благо и за народното благоденствие.
    От дистанцията на времето можем да заявим, че никой не забравен и нищо не е забравено. Важно е обаче да умеем да вземаме от историята не само емоцията и спомена, а да възпитаваме духа и волята си съобразно обективните нужди на съвремието и стремежите за бъдещото ни развитие”, каза в словото си кметът инж. Хасан Азис. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини