Кметове на 8 село излизат на протест

Пишат писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Областно пътно управление и Пътната агенция

Кметовете на ардинските села Брезен, Боровица, Голобрад, Сухово, Китница, Любино, Русалско и Рибарци, изпратиха искане до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Изпълнителната агенция „Пътна инфраструктура”, Областното пътно управление,  Българска национална телевизия, БТВ, Нова телевизия и регионалните медии запредприемане на спешни мерки за реконструкцията и рехабилитацията на републиканския път Кобиляне – Сполука.  Те настояват за компетентен отговор в срок до 30 юни дали ще бъдат предприети действия. В случай, че не получат отговор и не стартират  строително-ремонтните работи, ще бъдат предприети протестни действия, включително затваряне и на пътя, се казва в писмото.

През 2015 г. и през тази година се обърнахме към вас с молба за предприемане на мерки за реконструкцията и рехабилитацията на пътя Кобиляне – Сполука. Посочихме важността му. Той обслужва хората в селата Хромица, Брезен, Боровица, Голобрад, Сухово, Китница, Сполука, Любино, Русалско, Богатино, Млечино, Горно Прахово, Долно Прахово и Башево и еединствената връзка на района с областния град Кърджали и другите населени места в областта, се припомня в искането.

Въпреки крайното лошо състояние на пътя и липсата на всякакви условия за проходимост, все още не сме получили компетентен отговор, заявяват кметовете. Те твърдят, че съществува напрежение сред жителите на посочените села, гостите и туристите поради крайно незадоволителното състояние на пътя и обстоятелството, че се събират винетни такси.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини