ЦДГ „Щастливо детство“ с 40 първолаци за 40-годишния си юбилей

Откритата през далечната 1976 година Целодневна детска градина „Щастливо детство“ в града отпразнува своята 40-годишнина с богата, разнообразна и весела програма. На 30 май 2016-та дворът на детското заведение се напълни с развълнувани родители и близки, които с трепет и вълнение изгледаха изпълненията на своите рожби и внуци. Колективът на детската градина грижливо и с много труд и търпение бе подготвил децата за специалната празнична програма. Всички изпълнения на отделните групи бяха с различни костюми. Приблизително 100 деца подариха една незабравима вечер на присъстващите. За 40 от тях това бе вземане на сбогом с детската градина. За своя 40-годишен юбилей ЦДГ „Щастливо детство“ подготви 40 първолачета, които на 15 септември ще прекрачат за първи път прага на родното училище.

Заместник-кметът на общината Ерол Мехмед поздрави всички деца, техните родители и колектива на детската градина с техния празник и им пожела щастливо детство. От името на кмета на общината той връчи на директорката на детското заведение специални подаръци. Сред гостите още бяха Юмер Юсеин - председател на Общински съвет Момчилград, който поднесе  букет и поздрави присъстващите, Мюзейда Пашаллъ - началник отдел „Хуманитарни дейности“ в общинска администрация и „кака“ Златка Кавърджикова - Първата директорка на детската градина и сестра на „Баба Марта“.

Директорката на ЦДГ „Щастливо детство“ Виолета Джарова благодари на колектива за всеотдайната и неуморна работа, която всеки ден полагат с много желание и хъс, както и подчерта, че и за в бъдеще ще продължават да защитават високото доверие на родителите. Докато директорката изнасяше своята реч, бе запалена и празничната торта.

4-та група изненади всички с изпълнение на любимата на всички българи песен „България“, а малките от първа група изпълниха танца на пилетата. „Индийките“ от 4 група и цветния валс изпълнен от 2 група, зарадваха всички. Дунавското хора, изпълнено от 4А група даде тонус на забавата. Дойде ред и на „Дамат ойуну“ (танцът на младоженеца), който бе изпълнен от децата от 3 група. Многобройни умни телефони и видеокамери следяха и запечатваха всяко изпълнение на малките артисти и танцьори. След всяко изпълнение най-развълнувана и със сълзи на очи бе първата директорка на детската градина г-жа Златка Кавърджикова.  Отново бъдещите първолаци от 4А група поднесоха танц с чадъри и дойде ред на ръченицата, която малчуганите от 2 група изиграха. Детски хор от кандидат първолачета изпяха песен на английски и нейният превод на български. И после като се почна рокендрол от 3 група, мъжко хоро от четвърта, „Десперадо“ от 4А и за финал най-хубавата детска песен, която всички деца пяха заедно – „Детска планета“ с танц изпълнен от 4 група. След което фойерверки подчертаха значимостта на събитието.

Всички участници си хапнаха от сладката торта на корем.

ЦДГ „Щастливо детство“ е първата по рода си модерна детска градина, направена по специален проект. Тя е открита официално от тогавашния председател на Общинският Народен съвет Славчо Трингов. От 1976 година до сега през нея са минали 11 поколения момчилградчани и на около 3 500 служители, инженери и лекари, учители, ръководители и работници пътят им е започнал от прага на детската градина. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини