Симеон Топузлиев стана MVP на турнира “Красимир Димитров“

На 15 години волейболист на Арда вече има четири индивидуални награди

Осмото издание на юношеския волейболен турнир за момчета до 15 години Красимир Димитров вече е в историята, а един млад състезател от Кърджали направи страхотно впечатление на треньори и специалисти с изявите си във всички срещи. Става въпрос за 15-годишния Симеон Топузлиев, който играе на поста посрещач в Арда (Кърджали). Мони като истински капитан на своя тим реализира с мощна забивка последната точка на финала срещу ЦСКА, в който кърджалийци се наложиха с 3:0. Интересното е, че Арда бе единственият дебютант в турнира и спечели първото място и купата след 4 поредни успеха и само един загубен гейм.

„На финала се получи много хубав мач със заряд, емоция и адреналин. Мисля, че нивото на този турнир бе доста по-високо в сравнение с миналата година. Тогава ЦСКА категорично победи всички отбори. Аз се радвам, че като дебютанти, които участват в турнира за първи път, успяхме да го спечелим. Финалът бе много тежък въпреки, че победихме с 3:0“, коментира след финала талантливият Симеон, който логично и абсолютно заслужено бе обявен за MVP (Най-полезен играч) на турнира.

Мони започва да тренира волейбол на 9-годишна възраст в школата на Арда. Роден е на 1.01.2000 г. в Стара Загора, но родителите му живеят в Кърджали. Майка му е треньор по плуване и първоначално иска нейният син да се занимава с водния спорт, но самият той споделя, че басейнът не го привлича.

Талантът му на волейболното игрище първо е забелязан от настоящия му треньор Павел Митев. „Той е човекът, който изключително много ме запали по волейбола“, признава Симеон. „Бях сравнително висок за възрастта си и той ми каза да се запиша, защото това ще бъде много добре за мен и аз го направих“, продължава състезателят.

„В началото ми бе много трудно, защото някои неща и елементи много трудно ми се отдаваха. Но постепенно всичко започна да се получава по-добре и когато бях на 13 спечелих първото си MVP на републиканското първенство в Казанлък“, заявява Симеон, за който спечелената награда за MVP на турнира Красимир Димитров бе четвърто индивидуално отличие в тепърва започващата му кариера.

През изминалата година нападателят получава повиквателна за националния отбор на България набор 1999 година, с който участва на Балканиада в Турция. Нашите момчета стигат до финала, където губят от домакините.

„Мисля, че тази загуба бе очаквана, защото все пак турският отбор се подготвяше заедно 2 години“, коментира Симеон.
Качествата на талантливия състезател не остават незабелязани и от старши-треньора на мъжкия отбор на Арда Иван Халачев. Така, едва на 14 години, Мони прави своя официален дебют за представителния тим в двубоя от първия кръг на Суперлигата срещу Нефтохимик 2010 (Бургас) през сезон 2014/2015. Кърджалийци падат с 1:3 в своята зала Арпезос, а Мони се появява на полето във втория гейм.

Любимият волейболист на играча е разпределителят Константин Митев, а от националния отбор най-много се възхищава на диагонала Цветан Соколов.

„Отсъствието му ще бъде много тежко, но мисля че отборът ще се справи добре през този сезон“, заявява Мони.
Следващото предизвикателство пред Симеон и отбора на Арда за момчета до 15 години пък е предстоящото републиканско първенство, където тимът ще гони челни позиции.

„За мен републиканското първенство, което предстои, е на първо място. Там трябва да покажем какво можем. Турнирът Красимир Димитров бе една генерална репетиция, в която отборите имат добра възможност да израстват. Надявам се и за нас тези мачове да са били от полза“, завършва Симеон.

 Едно е сигурно. С капитан като Симеон Топузлиев, Арда определено е един от фаворитите за спечелването на републиканското първенство при момчетата до 15 години през този сезон. А младият Мони със сигурност ще се стреми към още едно признание за най-добър играч на държавните финали. 

Отборът на Арда за момчета до 15 години, който спечели турнира Красимир Димитров 2015
Източник: http://bgvolleyball.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини