Швейцарските железници внедряват овце-косачки (видео)

Когато пътниците в швейцарските железници гледат през прозорците на влака тази пролет ще могат да се насладят на най-новите работници на държавната железопътна компания - стадо овце от породата Скуден.

Животните ще действат като четириноги косачки и ще поддържат тревата покрай железопътните линии, пише местното издание The Local. Те са особено удобни за стръмните насипи, които са трудно достъпни за механичните косачки за трева. Известната с точността си железопътната система на Швейцария обхваща повече от 3 хиляди километра линии, много от които пресичат планински терен. Овцете ще са в безопасност, докато пасат, благодарение на електрифицираните мрежи покрай линиите, обещават от компанията на своя уебсайт. Всеки, който иска да следва маршрута на овцете може да направи това чрез онлайн карта, която се обновява с най-новата локация на стадото.

Овцете са започнали работа през този месец. От компанията твърдят, че овцете са "по-добри от конвенционалните косачки за трева", защото те внимават какво ядат и опазват много диви цветя, а не като косачките, които "унищожават всичко". Освен че са екологично чисти, животните са изключително ефективни, спирайки само за няколко часа на ден за сън. Според компанията, те са и "много по-забавни за гледане" в сравнение със стандартните косачки.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини