Роднините на починалата родилка: Искаме истината

Преслава се чувстваше добре, беше щастлива, бяха ѝ дали бебето. Това сподели съпругът на починалата в болница Щерев, родилка Юлиян Първанов.
Сутринта в деня на трагедия той е разменил SMS със съпругата си. Към 10,35 от болницата са му се обадили да дойде бързо.
Мъжът поясни, че не обвинява никой и няма претенции към болница "Щерев", но има някои съмнения и иска всичко да се изясни.Той отказа да коментира какви точно са съмненията му.
От своя страна бащата на починалата жена Димо Ризанов, сподели пред bTV, че: "Нямам обяснение, ние се борихме цяла ден за да я вкараме в съдебна медицина, трябвало разрешение от полицията. Не мога да хвана вяра на болницата, в която беше тя, при положение, че само преди 14 часа беше добре."
Вместо да черпим да изписване на бебе, ние черпим за бог да прости, казаха покрусените мъже.
Според бащата Преслава не е имала здравословни проблеми.
Припомняме, че 29 -годишна родилка Преслава Димчева Ризанова-Първанова почина ден след раждане с планирано секцио по желание в столичната болница "Щерев". От лечебното заведение съобщиха, че причина за смъртта е остър брутален инцидент на масивна белодробна тромбемболия.
"На 14 май в 6:00 ч. е приета в болницата за планирано цезарово сечение по собствено желание, отразено в подписано информирано съгласие, което е предшествано от съответните документирани предоперативни изследвания по стандарт. Оперативното раждане е протекло при опитни оператори – акушер-гинеколози с нормална кръвозагуба и без усложнения. Родено е момиченце (Димана) в прекрасно състояние и здраве. Новороденото бебе в момента е живо и здраво и се полагат всички необходими грижи за него от страна на акушерките и неонатолози на болницата, информират от клиниката.", пише още в съобщение от болница "Щерев".

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини