Плащаме 40 хил. лв. годишно за СОТ-а на жилищата на депутатите

Наред със заплатите, парите за сътрудници и представителни разходи, служебните автомобили, ползването на градски транспорт, електро, топлоенергия и вода, за сметка на данъкоплатците се оказва, че всяка година Народното събрание плаща дори и СОТ-а на ведомствените депутатски апартаменти.

Това става ясно от обявена в края на миналата седмица обществена поръчка за годишен абонамент за осигуряване на охрана чрез сигнално-охранителна техника на 160 обекта на НС, съобщава БГНЕС. Народните представители, които живеят във ведомствени жилища, плащат месечна такса от около 150 лв. за ползване на обзаведените имоти, което е далеч под наемните цени в столицата.

Малко над 40 000 лв. струва на година на данъкоплатеца, осигуряването на безплатен СОТ за 120 апартамента, обитавани от депутатите, които нямат собствени жилища в София, както и за ползвани от тях 37 гаража, както и за 2 склада и едно помощно помещение, които пък се ползват от администрацията на парламента. Имотите се намират в столичните квартали "Витоша", "Подуяне", "Мотописта", "Изток", "Мотописта", "Красно село", "Люлин" и Центъра.Годишната такса на всеки от охраняемите обекти излиза около 250 лв, колкото е единичната такса за охрана на един апартамент със СОТ в София.

Изборът на фирмата охраняваща жилищата на депутатите, които живеят във ведомствени жилища, ще е на база "икономически най-изгодна оферта". Кандидатите трябва да гарантират ресурсни и организационни възможности, както и да представят информация с колко автопатрули разполагат, техническата им обезпеченост, отдалеченост на стоянките от охраняемите обекти, както и времето за реагиране при получен сигнал.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини