Всички общински училища в Момчилград ще бъдат изцяло с обновени бази

Три училища и една детска градина в Момчилград ще бъдат изцяло обновени по Националната схема за зелени инвестиции. Тази седмица Управителният съвет на Националния доверителен екофонд одобри финансирането на четири проекта на община Момчилград на обща стойност 1 495 962,2 лв.

Със средствата ще се санират сградите на учебните заведения в селата Груево и Нановица, както и училището и детската градина в село Равен. Ремонтът им включва изолация на външни стени,  изолация на покрив, подмяна на дограма,  енергоспестяващи мерки /ЕСМ/ по осветление и изграждане на нови и подмяна на съществуващи отоплителни инсталации и котли.  При успешна реализация на дейностите разходите за енергия ще бъдат намалени наполовина.

След приключването на мащабния проект всички общински училища на територията на община Момчилград ще с бъдат изцяло обновени учебни бази. Както е известно, топлоизолирани са сградите на ОУ „Д-р Петър Берон“, СОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Момчилград и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в село Звездел. С обновени сгради са и всички детски градини в общинския център на Момчилград, както и тези в селата Нановица и Груево.

Както е известно, в последните години образованието се утвърди като един от приоритетите на община Момчилград. Целта на администрацията е да подобри и модернизира образователната система за социалното и личностното развитие на децата.

Припомняме, че при приемането на годишния бюджет кметът Акиф Акиф съобщи, че община Момчилград ще продължава да инвестира в бъдещето на децата и да подпомага морално и финансово учебните и детските заведения. Целта е с обновяването на материалните бази да се осигури качествено образование на следващите поколения.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини