Защитникът на българските турци Тахсин Бурджуоглу-гост на празника на Джебел

Тахсин Бурджуоглу

Защитникът на българските турци-дипломатът Тахсин Бурджуоглу ще бъде сред почетните гости на празника на Джебел. Турският дипломат ще се качи на трибуната на 19 май редом с лидерът на ДПС Лютви Местан и двадесет депутати на Движението.Тахсин Бурджуоглу е почетен гражданин на Джебел.Отличието му е присъдено за това ,че като дипломат на работа в София през 1984-1985 г.активно брани българските турци от т.нар.Възродителен процес. Той е изгонен от България. Продължава дейността си в Париж и Ню Йорк.Защитава нашите мюсюлмани от трибуната на ООН. След падането на тоталитарния режим е назначен от Анкара за посланик в София.

   Очакваме на празника да бъдат и  кметовете на общини, излъчени от ДПС. Ще дойдат и делегации на побратимените градове, каза за Кърджали бг вести кметът на Джебел Бахри Юмер.

  Градоначалникът посочи,че е предвидена богата спортна програма. Кулминацията ще е турнирът за Суперкупата на Джебел между победителят от местните селски отбори и гости от Гърция,от Западна Тракия.

  Ще бъдат зачетени и ветераните. Ще има гости от страната и чужбина,играли за Джебел. Те ще формират  отбор, който ще се срещне с тим на Бенковски,воден от легендата Мюмюн Кашмеров. На участниците ще бъдат раздадени паметни значки.

   Бахри Юмер съобщи също, че за доброто настроение на джебелчани ще се грижат фолкдивата Цветелина Янева, вокалния състав „Букет”,самодейците от читалище „Юмер Лютви” и др.

Георги Кулов

Бахри Юмер
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини