Граничари проспали излизане на семейство в Гърция, три дни не ги пускат обратно-децата нямали документи

Семейство с две деца минало границата с Гърция, за да се разходи до Комотини за няколко часа, но не носело документи на малолетните. Това обаче било проспано от граничарите. И за тяхно нещастие, когато решили да се върнат обратно у нас, граничните власти ги задържали, съобщи Марица.

В неделя по обяд семейство Илиеви от Кърджали решили да прескочат до Комотини на разходка.

Два часа по-късно обаче при опита им да се върнат в България се оказало, че това е невъзможно. Причината - техните две деца - 5-годишната Крисия и 4-годишната Теди, нямали документи за самоличност.

"Влязохме през Маказа, всичко беше нормално. Децата спяха отзад на седалката, майка ми беше до тях и митничарите, изглежда по тяхно недоглеждане ли, какво, не видяха, че има деца. Влязохме, ходихме до Комотини, разкарвахме се и решихме да се връщаме около 4-5 часа следобед. Тогава митничарите казаха, че не може да ни пуснат", разказва бащата на децата Илия Илиев.

Така се наложило семейството да отиде до Орменион - на границата със Свиленград, но и там не ги пуснали да влязат в страната. Препратили ги към Ивайловград, но отново ударили на камък. "Три денонощия по границите висим и се молим като някакви цигани да минем", разказа още Илиев.

Бащата на децата не крие, че те са си виновни, тъй като не е знаел за нуждата от червени паспорти за децата. Случката все пак завърши щастливо, след като бащата отишъл на стоп до Кърджали, взел документите на децата и се върнал обратно на границата, за да удостовери самоличността им.

Заради недоглеждането има образувана проверка, каза началникът на ГПУ Ивайловград Георги Ганчев. Той добави, че ще има санкция от ръководството. Предстои да бъде изяснено кой служител е бил дежурен във времето, когато е станало преминаването.

Източник: http://www.trud.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    анунимен
    0 0
    15:52, 14 май 2015
    ОХ ТОЗИ Илия хич не го слуша главата все проблем със него Калудка не ли е по умна от него а жена му няма право на глас
Последни новини