Кърджалийци сред наградените на церемонията „Достойни българи”

Съпрузите д-р Ферхад Ахмед и Филиз Абидин от Кърджали.

Премиерът Бойко Борисов лично стисна ръката на всеки от 35-те наградени на церемонията "Достойните българи" на в. "24 часа".

Премиерът бе седнал близо до сцената и ставаше на крака за всеки от наградените. След това му подаваше ръка и лично му благодареше за добрите му дела.

35 бяха общо наградените на церемонията.  Сред наградените бяха  съпрузите д-р Ферхад Ахмед и Филиз Абидин от Кърджали. Лекарят от Спешна помощ Ферхад Ахмед рискува живота си, за да спаси пациент. На 21 септември 2014 г. е изпратен при ужилен от стършел в критично състояние и на изолиран бряг на яз. „Студен кладенец“. Пресякъл язовира с лодка на пожарната, която обаче не могла да достигне до брега. Лекарят, който не може да плува, скочил във водата и с риск за живота си успял да достигне сушата, където спасил пострадалия.Четири часа лекарката от Спешна помощ Филиз Абидин е газила преспи по време на снежното бедствие тази пролет, за да стигне до болно бебе в село Рани лист. Детето получило алергичен пристъп и само бързата намеса на докторката го спасила.

 Кадир Яха, кмет на с.Безводно. Разчиства пъртини към откъснати махали на селото по време на снежното бедствие през март, за да достигне до затрупани от снега къщи на възрастни хора. Пътят до селото бе отнесен от свлачище и Яха пренася на гръб и с катъри храни за съселяните си.

Кадир Яха, кмет на с. Безводно

 Христо Тодоров от Кърджали. Директор на пожарната в Кърджали. Координира денонощно действията на спасители и доброволци по време на снежното бедствие в Кърджалийско. Благодарение на него са спасени родилки, болни и възрастни хора. 

Христо Тодоров, началник на пожарната в Кърджали

Юсеин Мехмед от Черноочене. По време на снежното бедствие през март затваря за 10 дни ресторанта си, за да помага на хора в нужда. С джипа си изтегля закъсали автомобили, пренася хранителни продукти, превозва болни. 

Юсеин Мехмед, ресторантьор от с. Черноочене
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини