Изселници масово пазаруват българска конфекция в Кърджали ,навалица по време на Байрямите

Изселници са основните клиенти за магазините за конфекция в Кърджали през последните години.Нашенци буквално купуват българската конфекция на килограм.Случва се клиенти да си вземат по два-три костюма,ризи,вратовръзки.Жените също проявяват предпочитания към дамското облекло.

Собственици на магазини за конфекция споделят, че от години зареждат само българска стока ,защото тя се търси.За нашенци българската продукция е еталон за качество. Изгодни са им и цените.

Оборотът нараства чувствително по Байрамите и по избори, когато изселниците масово се завръщат в Кърджали. И в момента има клиенти,дошли тук за да си изкарат документи за самоличност.

Фенове на българската конфекция са и гурбетчиите. Те предпочитат да си напазаруват българска конфекция от родния Кърджали. Според собственици на магазини, кърджалийци работещи в чужбина се обличат по-добре от съгражданите си, които не са излизали на гурбет. Чувствителен е интереса на гурбетчиите от селата, които често са по-елегантни от гражданите.

И изселници и гурбетчии избягват да купуват дрехи втора употреба, споделат още собственици на магазини.Те твърдо пазаруват само нови дрехи, които съответстват на модните тенденции.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини