Правителството отпуска 8 108 000 лв. за водопреносната мрежа „Карамфил-Звездел”

Правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 8 108 000 лв. по бюджета на община Момчилград за реконструкция на водопреносната мрежа на водоснабдителна система „Карамфил-Звездел”. Тя обхваща седем села на територията на общината. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Допълнителни разходи по бюджета на МРРБ в размер на 29 млн. лв.,  са одобрени за строителството на АМ „Хемус” в участъка „Белокопитово-Каспичан”.
Други 500 000 лв. бяха отпуснати за археологически и реставрационни дейности в първата българска столица Плиска. Този ангажимент беше поет от министър-председателя Бойко Борисов при участието му в церемонията, с която беше отбелязана 1150-ата годишнина от покръстването на българския народ в началото на месеца.
С друго решение кабинетът отчужди имоти и части от имоти – частна собственост, във връзка с изграждането на ЛОТ 2 на АМ „Струма“ Дупница – Благоевград. Имотите са в землищата на с. Блатино, гр. Дупница, с. Джерман, гр. Бобошево, с. Бараково и гр. Кочериново, област Кюстендил, и на селата Бело поле и Зелен дол, област Благоевград.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини