Стотици момчилградчани посетиха фестивала "Със споделени традиции - към споделено бъдеще"

Голям интерес предизвика фестивалът "Със споделени традиции - към споделено бъдеще", посветен на личностната свобода у всички хора от различните етноси. Събитието се организира за първи път в Момчилград, като идеята е да се превърне в традиция. Организатори са община Момчилград, Ссдружение „Толерантност“ и евродепутата и член на Алианса на либералите и демократите за Европа - Неджми Али.

На една сцена различни местни етнически общности от Момчилград, Кърджали, Кирково, Крумовград и Хасково представиха своите различни култури, традиции, обичаи и ритуали на един от най-големите пролетни празници, празнуван от всички етнически групи в страната: българи, мюсюлмани, роми, българо-мохамедани. По-късно бе раздаден курбан за здраве на жители и гости на родопския град.

Събитието бе уважено от кметовете на общините Ардино, Кирково и Черноочене, Ресми Мурад, Сали Рамадан и Айдън Осман, както и зам.-кмета на община Кърджали Мухаррем Мухаррем, народните представители Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед, председателите на общинските съвети на Момчилград, Кирково и Черноочене, Сунай Хасан, Шинаси Сюлейман и Бедрие Газиюмер. 

От името на организаторите зам.-кметът на община Момчилград инж. Мехмед Фахри и изпълнителният директор на сдружение "Толерантност" Бюрхан Абазов отправиха послания за толерантност и разбирателство.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини