„Боряна“ донесе седем награди в Бургас за младите театрали от Кумовград

Театралният състав „Ахрида” при СОУ „Васил Левски” в Крумовград се завърна със седем награди от Международния младежки театрален фестивал в рамките на XI Празници на младежкото сценично изкуство „БУРГАСКИ ИЗГРЕВИ – Пролет` 2015. С постановката „Боряна” крумовградчани заслужено спечелиха ІІ място за цялостно представена постановка, І място за сценография на Гълъб Бочуков, І място за поддържаща женска роля на Диляра Исмаил за ролята на Вида и три награди за актьорско майсторство на Александър Дайов в ролята на Златил, Ивайло Коруев за ролята на Рали и Адриан Илиев за ролята на Вълчан Нанов, награда за дебют на фестивала.

Общо 23 състава показаха своето сценично майсторство на фестивала, който се проведе от 21 до 26 април на сцената на Военния клуб в Бургас.

Ръководител на състав „Ахрида” е Маргарита Маргаритова, режисурата на постановката „Боряна”е дело на Гълъб Бочуков –  директор на театъра в Кърджали, а хореографията е под ръководството на Йорданка Мамирева.

Спектакълът „Боряна“ бе изпълнен перфектно и очарова публиката, дошла да наблюдава младите таланти. На обсъждането с ръководителя, режисьора и оценяващите изявите на учениците, журито, с председател Станимир Карагьозов, изказа своето възхищение от представянето като цяло. Високо бяхя оценени  професионалните умения на режисьора, невероятната сценография, направена от Гълъб Бочуков, както и от уменията на актьорите да се въплътят в образите от една пиеса, сложна за интерпретиране от днешните млади хора с други интереси.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини