Кърджалийски социалисти подкрепят основната опозиционна партия в Турция

Заместник председателят на областния съвет на БСП в Кърджали Назми Мюмюн участва в първия митинг на опозиционната Народно-републиканска партия /Дже Хе Пе/ в Одрин. С него беше открита кампанията на партията за парламентарните избори в Турция, които ще се проведат на 7 юни. В турския град той се срещна с председателя на областния съвет на партията Октай Бозкурт, кмета Реджеб Гюркан, избран от ДжеХе Пе, както и с кметове и общински съветници на партията от Хавса, Узун кюпрю, Кешан, Текирдаг и други, се казва в съобщение, разпространено от БСП в Кърджали.

Назми Мюмюн, който е член на Националния съвет на БСП и ръководител на групата за работа със изселническите организации в Турция и Дже Хе Пе, предаде поздрави от името на председателя на ПЕС Сергей Станишев , председателя на БСП Михаил Миков и международния секретар Кристиян Вигенин. Дже Хе Пе е член на Социалистическия интернационал и асоцииран член на ПЕС. Партията е втората по сила в Турция след управляващата „Партия на справедливостта” и е водеща в европейската част на страната.

Одрин е целият червен от флаговете на Дже Хе Пе с лика на основателя на партията – Кемал Ататюрк

Разговарях с председателите на общинските ръководства на партията в област Одрин, с водачите на нейните младежки и женски организации. Срещнах се с много от нашите изселници, които живеят в този район на Турция. Лявата, социалистическата идея е много силна в нашата южна съседка. 

Предизборната платформа на Дже Хе Пе е може би най-силната досега с основни акценти върху икономическото развитие и социалните придобивка ни хората, каза Назми Мюмюн.

Социалистите в Кърджали ще окажат подкрепа на сродната Дже Хе Пе като работят в средите на хората с двойно гражданство, които имат право да гласуват в Турция. Нашата цел е да засилим контактите между двете сродни леви партии и да започнем истинско ползотворно сътрудничество, каза Назми Мюмюн.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини