Методиевци в царството на книгите

     По повод Международния ден на книгата - 23 април   най- малките възпитаници на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали посетиха Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров“. Тази среща е една от редицата изяви, посветена на предстоящия патронен празник на училището- 11 май, който тази година е свързан и с отбелязването на  1160 години от създаването на славянската азбука. Детският отдел на библиотеката под ръководството на  Елена Георгиева осъществява множество инициативи за общуване с книгите и насърчаване на четенето у децата.

     Първокласниците и децата от подготвителната група  поздравиха служителите на библиотеката със специално подготвени песни, стихове и забавни драматизации. Библиотеката се превърна в сцена за малките артисти. Учениците Александър, Ивайла, Георги, Гювен, Делчо и Берке представиха приказката за първолачето Пенчо, което не иска да чете. Куклите оживяха в ръцете на шестгодишните деца Йоанна, Дилара, Нехир и Самет. С голямо настроение всички изпяха песента „ Азбучна история “.

     Малчуганите се запознаха с Маргарита Павлова- авторка на книжката “Приключенията на Златноелечко“. Сред детските книги децата се потопиха в света на Щурчето, а писателката с вълнение разказа, че героят живее в двора от нейното детство, предизвиква ни да летим, запознава ни с прекрасни  същества и измисля най- чудните истории.

     Децата от детската градина нарисуваха вълшебни цветя, чудновати птици и морски обитатели, подариха ги на писателката с пожелание да се превърнат в картинки от бъдещите и творби. Авторката развълнувана ги прие и сподели, че не е получавала по- хубави подаръци. Служителите на библиотеката зарадваха учениците с читателски карти и нови книжки, пожелаха им да се срещат по- често в царството на книгите.

     Гостуването на децата в Регионалната библиотека бе посрещнато с ентусиазъм от класните ръководители Николина Делчева и Николина Трошанова, защото пътешествието в света на книгите ни кара да мечтаем, показва ни вълшебни светове, прави ни щастливи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини